Zázvor sa odborne nazýva ďumbier lekársky. Zázvor sa vyznačuje svojou ostrou až štipľavou chuťou, vďaka látke gingerol a kapsaicínu.

Účinky zázvoru sú nevídané a preto by nemal chýbať vo Vašom stravovaní aspoň počas týchto zimných mesiacov.

Vďaka svojmu obsahu vitamínov a iných dôležitých živín je zázvor ideálny pomocník pri chrípke, nádche, angíne a horúčkach.

Fakty o Zázvore:

  • Zázvor sa dlho používa na kulinárske a medicínske účely
  • Medzi možné zdravotné prínosy patrí zníženie nevoľnosti, bolesti a zápalu
  • Zázvor môže byť použitý na výrobu čaju, nakrájaného alebo rozdrveného v kari a pikantných pokrmoch a sušený alebo kryštalizovaný v sladkostiach a cukrovinkách.

Prínosy pre zdravie

Konzumácia zeleniny a ovocia všetkých druhov je už dlho spojená so zníženým rizikom mnohých zdravotných stavov súvisiacich so životným štýlom.

Niektoré bylinky a koreniny však môžu poskytnúť ďalšie prínosy pre zdravie. Jedným z nich je zázvor.

Vedecká analýza ukazuje, že zázvor obsahuje stovky zlúčenín, z ktorých niektoré môžu prispieť k zdraviu a hojeniu.

Výživové hodnoty na 100g Čerstvého zázvoru

Recept na prípravu zázvorového čaju

Potrebujeme: 3cm nastrúhaného zázvoru (koreňa), 1 liter vody, 1 PL med, 1 ČL citrónová šťava

Príprava:
Nastrúhaný zázvor zalejte vriacou vodou. Pridajte citrónovú šťavu, po vychladnutí med a poriadne premiešajte. Pomer zázvoru, medu a citrónovej šťavy môžete pokojne meniť

Zázvorový čaj v pohári s citrónom, mätou a medom.

 

 

TOTO JE HRIECH NEVYUŽIŤ: Ak cítiš, že potrebuješ zmenu, pridaj sa do mojej FB skupiny. Neoľutuješ. Účinné tipy pre zdravie, peknú postavu, super komunita... Navyše môžeš získať ANALÝZU stravovania. "Pridaj sa tu!"
facebook skupina Herbalife

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *